Go Back

Ingredients
  

Kvásek

  • 20 g droždí
  • 3/4 lžičky cukru
  • 260 ml vlažné vody

Ostatní ingredience

  • 30 g sádla
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli

Instructions
 

Kvásek

  • Vodu, droždí a cukr dejte do mísy robota. Nechte vykvasit alespoň 10 minut.

Zadělání těsta

  • Ke kvásku přidejte sádlo (nemusíte rozehřívat), sůl a mouku.
  • Zapněte robot na stupeň 2 a hák na hnětání těsta. Zvyšte rychlost a hnětejte dokud neuvidíte, že je těsto hladké a nelepivé. Nejlépe 10 minut na vyšší rychlost.
  • Následně těsto velmi lehce bez problémů vyjmete na silikonový vál. Nepodsypávejte, není potřeba. Těsto by mělo být jemné, hladké. Přikryjte na půl hodinky třeba i mísou, ve které jste jej hnětali. Budete překvapeni, jak těsto nádherně nakynulo.

Tvarování rohlíků

  • Těsto rozdělte na 8 stejně váhových dílů. Každý díl rozválejte do trojúhelníku.
  • Následně rulujte od širší strany do špičky.
  • Rohlíky dávejte na plech pokrytý pečícím papírem od sebe tak, aby měly prostor na kynutí a vešly se všechny na plech. Než si rozehřejete troubu na 240 – 250°C, nechejte rohlíky kynout. Rozprašovačem postříkejte vodou (můžete i potřít). Pak posypte solí, kmínem apod.
  • Pečte 15 minut dle vaší trouby.
  • Po upečení nechejte vychladnout. Jestli tedy do vychladnutí vydržíte. 🙂 Z těsta můžete upéci i bagety… A protože jste na sladkém blogu, nezapomeňte, že je musíte doplnit buď skvělou marmeládou, džemem, anebo medem. 🙂