Go Back

Ingredients
  

Rozkvas

  • 1/2 kostičky čerstvého droždí
  • 3 lžíce javorohové sirupy
  • 100 g vody
  • 2 lžíce hladké mouky

Zbývající ingredience

  • 95 g másla pokojové teploty
  • 100 g cukr krystal
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 95 g vody
  • 300 g hladké mouky

K dokončení

  • 1 ks rožlehané vejce
  • hrubý cukr na posyp
  • 10-12 plátků másla

Instructions
 

  • Nejprve si připravte rozkvas a nechejte jej chvilku v teple zvětšit objem (vykynout).
  • Mezi tím navažte v míse od robotu zbývající ingredience. Následně přidejte i rozkvas. Zapněte robot na střední rychlost a nechte těsto zpracovat nejméně 6 minut. Těsto musí být hladké a nelepivé. Poté jej nechte přikryté vykynout.
  • Rozdělte na 10 – 12 váhově stejných dílů. Každý rozvalujte do tvaru trojúhelníku.
  • Dlouhou stranu zatočte dvakrát ke špici. Konce rohlíků malinko stočte a nechte 15 minut vykynout na plechu s pečícím papírem.
  • Nakonec každý rohlík potřete rozšlehaným vejcem, posypte hrubým cukrem a na každý položte uprostřed slabý plátek másla. Pečte v předehřáté troubě na 185°C 15 – 20 minut.