Zpracujte v hladké těsto, které upečete ve formě ve tvaru velké nebo malé tartaletky.
Do těsta pak na 4 místech píchněte vidličkou, nebo na těsto přiložte pečící papír a na něj nasypte luštěniny pro pečení na slepo.
Co si při 170°C pečeme do zhnědnutí. Vyklopte a nechte vychladnout.
250 ml. mléka+ 2 lžíce cukru necháme svařit a pak vychladnout. 3 žloutky+ 2 lžíce cukru ušleháme do bílé pěny. Přidáme 2 lžíce hl.mouky(nebo lžičku solamylu). Do této hmoty postupně po lžících přidáváme horké mléko s trochou vanilky. V mícháme všechno mléko a dáme na mírném stupni teploty zhoustnout. Pak už jen vychlaďte za občasného míchání. Přikryjte fólií a nechte vychladit v lednici.Mezi tím si připravmeitalský sníh:3 bílky vyšlehejte do řídkého sněhuDo kastrůlku dejte 50 g vody a 3 lžíce cukry krystal a nechte svařit na rozvar do 115°C. Ten postupně v kapávejte do sněhu za stálého šlehání. Šleháme do vychladnutí.Naplníme sněhem sáček na jedno použití.Koláč otočte a rubovou stranu natřete nejprve krémem, ozdobte ovocem a pak dozdobte sněhem. Někdo nechává zapéci v troubě zapnuté na gril. Já používám flambovací pistoli. Skvělý dárek od dcer… 🙂Jediné, co doporučuji je používat ovoce čerstvé. S mraženým nemám na tuhle variantu koláče až tak dobré zkušenosti. Jedině, že by jste chtěli koláč ihned podávat.A také nezapomeňte na posyp. Moučkový cukr jen jemně a pak jen mleté pistácie… 🙂!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VUBEC SE V TOM NEORIENTUJU