Go Back

Ingredients
  

Těsto

  • 1 ks Hery moučková
  • 90 g cukru moučka
  • 3 ks žloutku
  • 350 g hladké mouky
  • 1/2 citronová kůra
  • 1 špetka soli

Vanilkový krém

  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 3 ks žloutků
  • 2 velké lžíce cukru krystal

Instructions
 

  • Zpracujte v hladké těsto, které upečete ve formě ve tvaru velké nebo malé tartaletky.
  • Do těsta pak na 4 místech píchněte vidličkou, nebo na těsto přiložte pečící papír a na něj nasypte luštěniny pro pečení na slepo.
  • Co si při 170°C pečeme do zhnědnutí. Vyklopte a nechte vychladnout.
  • 250 ml. mléka+ 2 lžíce cukru necháme svařit a pak vychladnout. 3 žloutky+ 2 lžíce cukru ušleháme do bílé pěny. Přidáme 2 lžíce hl.mouky(nebo lžičku solamylu). Do této hmoty postupně po lžících přidáváme horké mléko s trochou vanilky. V mícháme všechno mléko a dáme na mírném stupni teploty zhoustnout. Pak už jen vychlaďte za občasného míchání. Přikryjte fólií a nechte vychladit v lednici.
    Mezi tím si připravme
    italský sníh:
    3 bílky vyšlehejte do řídkého sněhu
    Do kastrůlku dejte 50 g vody a 3 lžíce cukry krystal a nechte svařit na rozvar do 115°C. Ten postupně v kapávejte do sněhu za stálého šlehání. Šleháme do vychladnutí.
    Naplníme sněhem sáček na jedno použití.
    Koláč otočte a rubovou stranu natřete nejprve krémem, ozdobte ovocem a pak dozdobte sněhem. Někdo nechává zapéci v troubě zapnuté na gril. Já používám flambovací pistoli. Skvělý dárek od dcer… 🙂
    Jediné, co doporučuji je používat ovoce čerstvé. S mraženým nemám na tuhle variantu koláče až tak dobré zkušenosti. Jedině, že by jste chtěli koláč ihned podávat.
    A také nezapomeňte na posyp. Moučkový cukr jen jemně a pak jen mleté pistácie… 🙂
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    VUBEC SE V TOM NEORIENTUJU