Go Back

Ingredients
  

Těsto

  • 160 g Hery máslové
  • 80 g cukr krystal
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 2 ks žloutků
  • 1 špetka soli
  • 200 g hladké mouky

Na dokončení

  • 1 ks bílek
  • marmeláda ( nejlepší jahodová)
  • plátky mandlí

Instructions
 

  • Ze všech ingrediencí na těsto zpracujte hladké nelepivé těsto.
  • Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice. Nejlepší je do druhého dne, ale stačí i pár hodin.
  • Po vychlazení udělejte z těsta malé kuličky, které namočte do bílku a následně obalte v nasekaných mandlích.
  • Takto obalené pokládejte tak 3 cm od sebe na plech pokrytý pečícím papírem. Koncem vařečky vytvořte jamku, do které koncem malé lžičky dejte marmeládu.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170 °C 10 až 15 minut dozlatova. Záleží opravdu na troubě.

Notes

Můžete vyzkoušet i palcové sušenky z lineckého těsta,, do kterého zapracujete mleté pistácie. Pak už doplníte karamelem. Namočíte do bílku a obalíte pistáciemi.