Go Back

Ingredients
  

  • 3 ks žloutky
  • 110 g Hery máslové
  • 110 g cukru krystal
  • pár kapek tekuté vanilky
  • 1 bílý jogurt
  • 180 g polohrubé mouky
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 3 ks ušlehané bílky

Sněhová peřina

  • 1 - 2 ks ušlehané bílky
  • 60 g cukru krystal

Na dokončení

  • několik kusů vánočních perníčků menší velikosti
  • 1 lžíce strouhaného kokosu

Instructions
 

  • Žloutky, vanilka, cukr a jogurt promíchejte.
  • Následně zapracujte i s vychladlý rozpuštěný tuk.
  • Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Nakonec lehce zapracujte ušlehané bílky.
  • Naplňte silikonovou formu a pečte v předem rozehřáté troubě při 170°C 30 – 40 minut. Záleží i na typu jogurtu, takže upečení zkuste jako vždy špejlí. Když ji vyndáte suchou, máte upečeno.

Sněhová peřina

  • Bílky ušlehejte do husté pěny a přidejte cukr. Následně pokračujte ve šlehání nad parou až do 82 °C.(do jednoho hrnce dejte vodu a ten se sněhem do něj vložte tak, aby se vody nedotýkal.)

Dokončení

  • Vychladlý měsíc můžete plnit uvnitř a nebo jen potřít bílkem z vrchu. Potření na povrchu vytvoří sněhový vzhled měsíce, na který následně přitiskněte připravené perníčky. Můžete i ty, které jste ještě nestačili rozdat stejně jako já… 🙂 Následně zasypte kokosem jako by i u vás doma sněžilo. Před konzumací nechejte tak hodinu rozležet v lednici.