Print Recipe

Ingredients

  • 180 ml mléka vlažného
  • 25 g droždí
  • 1 zarovnaná malá lžička cukru krystal
  • 1 špetka soli
  • 60 g Hery máslové
  • 2 ks žloutky
  • 5 lžíc cukr krystal
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 1/2 šťávy z limetky

Na dokončení

  • 1 hrst pekanových ořechů
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 lžička cukru moučka na posyp
  • 2 lžíce švestkových povidel

Instructions

  • Mezi tím si utřete tuk, žloutky, cukr, sůl, šťávu z limetky. Následně přidejte vykynutý kvásek.
  • Všechny ingredience dobře propracujte a nechejte i 30 minut kynout.
  • Těsto rozdělte na 2 váhově stejné díly. Z těch vyválejte na 2 stejné pláty, které potřete povidly a každý zatočte jako štrúdl.
  • Poté oba pruhy zaplétejte do sebe a následně spojte ve věnec.
  • Položte na tác s pečícím papírem. Doprostřed dejte malou formu, která vám bude držet tvar věnce.
  • Potřete rozšlehaným vejcem. Dozdobte ořechy.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170°C dle trouby do zlatavé barvy (zhruba 40 minut).
  • Pocukrujte moučkovým cukrem.