Nejprve se zaměřte na kvásek, který vytvoříte ze smetany, droždí a 1 lžičky cukru. Nechte alespoň 20 minut zvětšit objem.
Mezitím utřete tuk, cukr a žloutky. Přidejte sůl, kůru a šťávu z citronu, brusinky a rum. Do této hmoty pomalu a za stálého míchání přilijte kvásek.
Nakonec zapracovávejte hladkou mouku. Nechte v míse kynout i necelou hodinu
Po vykynutí ještě jednou zpracujte na vále a vytvořte bochánek. Ten můžete péci buď jen na plechu s pečicím papírem, nebo pečicí papír vložte do dortové formy. Pak je bochánek vyšší a trochu jiný než ten, který koupíte v supermarketech.
Pomažte rozšlehaným vejcem. Posypte nasekanými mandlemi na plátky a hrubým cukrem.
Prvních 10 minut pečte v předehřáté troubě na 180 °C a následně 40 minut na 165 °C. Zkuste vpichem špejle. Když není zalepená, máte upečeno. Nekrájejte horké.
Po upečení můžete potřít rumem. Nechte vychladnout a nakonec pocukrujte moučkovým cukrem.