Go Back

Ingredients
  

Piškot (pro spodní i vrchní část dortu)

  • 6 ks žloutků
  • 120 g cukru krystal
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 120 g polohrubé mouky
  • 6 ks ušlehaných bílků

Piškot vnitřní

  • 12 ks žloutků
  • 240 g cukru krystal
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 240 g polohrubé mouky
  • 12 ks ušlehaných bílků
  • kakao na obarvení
  • červená gelová barva na obarvení těsta

Punčovina

  • 1/2 l vody
  • 1/2 l punče
  • 3 lžíce zavařeniny
  • 200 g cukru krystal

Na dokončení

  • 2 lžíce kakaa

Instructions
 

Piškot (pro spodní i vrchní část dortu) - dortová forma

  • Bílky ušlehejte, do nich přidejte žloutky, cukr, vanilkový cukr a mouku nakonec.
  • Do formy vložte pečicí papír. Těsto vlijte a pravidelně po plechu rozetřete. Pečte podle
    trouby na 165 °C do světle hnědavé barvy na povrchu, přibližně 15 minut.
  • Po upečení nechejte vychladnout. Pak buchtu prokrojte na 2 díly.

Piškot vnitřní

  • Postup přípravy těsta je stejný jako u piškotu výše. Těsto rozdělte do 3 misek. Jednu obarvěte červenou barvou a druhou kakaem.
  • Po upečení nechte vychladnout a rozdělte na 2 poloviny. Pak každou rozkrájejte na asi 3 cm proužky.

Punčovina:

  • Všechny ingredience svařte a nechte trochu vychladnout

Sestavení dortu

  • Spodní plát prvního piškotu světlého těsta bude jako spodní podpěra. Ten potřete marmeládou.
  • Tří barevné těsto nakrájené  na proužky namáčejte v punčovině.
  • Následně skládejte proužky na půlku světlého plátu ( do dvou pater). Druhé patro skládejte přes první.
  • Pak vše přikryjte druhým plátem prvního těsta také slabě potřeným marmeládou.
  • Pak přikryjte pečícím papírem, na který položte vše, co máte těžkého a rovného po ruce. Já využívám velké knihy (viz fotky) Takto zatížím "punčák" přes noc.

Dokončení

  • Ráno zátěž i papír sundejte. Dort zarovnejte a nakonec dozdobte dle fantazie. Můžete jej polít čokoládovou polevou, posypat kakaem a nebo ozdobit květy (ne živé květiny prosím…) 🙂