Připravte si 2 hrnce. Jeden větší naplňte vodou do 1/4 a do menšího vložte tuk a med.
Vše rozpusťte nad parou a přidejte cukr, sůl, kakao a nakonec vejce. Voda nesmí vařit, pouze zahřívejte. Zajímavostí je, že jsem mnohokrát dělala těsto i bez tohoto nahřívání. Výsledek byl podobný, takže záleží jen na vás. Časově je to srovnatelné a s těstem se pracuje podobně. V poslední době jsem použila robot s indukcí na minimální stupně. Následně sejměte ze sporáku a do hrnce zapracujte mouku promíchanou s jedlou sodou. Těsto je opravdu velmi hladké a dobře se s ním pracuje. Poté dejte alespoň na 30 minut odpočinout v lednici.
Těsto rozdělte na 6 částí a každou vyvalujte zvlášť na slabou 3 mm placku. Bude se vám s menším množstvím lépe pracovat. Následně vykrajujte dle potřebného rozměru a tvaru. Je jen na vás, zda budete mít 6 nebo 8 a více vrstev. Já tentokrát použila na zvon 6. Tescoma mě totiž stále inspiruje.
Ze zbylého těsta můžete vykrojit malá kolečka na mini medovník.
Tvary položte na tác s pečícím papírem a troubu rozehřejte na 165°C. Pečte na horkovzduch 10 minut.
Ještě teplé znovu formou vykrojte. Pečením totiž váš tvar trochu zvětší rozměr. To se vám ale hodí. Potřebujete totiž pár upečených zbytků těsta.
Ty následně rozdrtíte válečkem. Jemné drobečky pak využijete na dozdobení a posyp.