Dno dortové formy vyjmeme a nahradíme ho jedním plátem piškotu. Nebo použijte jen ráfek průměr 15 cm. Potřete jemně vychlazeným sirupem.
Strany formy pokryjeme pečícím papírem. Jahody přepůlíme, omyjeme, lehce osušíme a přiložíme k papíru řeznou stranou.
Mušelínový krém naplníme do formy a především i mezi jahody tak, aby se jahody zakryly. Máte-li jahod větší množství, je možné je postavit celé i do vnitřku dortu.
Na vrch přiložte druhý plát piškotu, který potřete sirupem a dejte do lednice. Nejlépe přes noc.
Druhý den lehce odejměte formu, odlepte papír a uhlaďte případné hrbolky na krému.
Vyválejte marcipán na slabounký plát ne více než 2 mm. který si můžete předem obarvit. Vykrojte dle tvaru formy a položte na piškot, který marcipánem zakryjete.