Recept na pařížskou šlehačku, kterou připravte den předem.
300mlsmetany
20gcukr krystal
20gkakaa
30gkvalitní tmavé čokolády
Recept na polevu:
150mlsmetany
100-120gčokolády 70% (dle chuti)
Na dokončení
200mlvyšlehané smetany
hrstkandovaného ovoce
Instructions
Ingredience na korpus přidávejte ve výše uvedeném pořadí.
Na dno formy vložte pečící papír. Těsto nalijte do formy.
Pečte na 165°C v předem vyhřáté troubě. Upečení zkuste špejlí.
Po vychladnutí korpusu se opět vloží do formy.
Pařížská šlehačka
Smetanu, cukr a kakao přiveďte k varu. Následně zamíchejte čokoládu.
Za občasného míchání nechejte vychladnout při pokojové teplotě. Poté vložte do lednice a nechte vychladit do druhého dne
Druhý den vyšlehejte.
Poleva
Smetanu zahřejeme těsně pod bod varu, sundejte z plotny a přidejte čokoládu, kterou za stálého míchání nechte rozpustit. Za občasného míchání a pokojové teplotě nechte vychladnout.
Dokončení
Dort naplňte pařížskou šlehačkou a dejte vychladit do lednice na několik hodin.
Po vychladnutí vyndejte z formy. Dort položte na mřížku, pod kterou dáme tác na zachycení polevy. Vychladlý dort polijte polevou. Pak nazdobte.
Notes
Na závěr vám poskytnu i jinou variantu čokoládové polevy, kterou třeba rádi využijete jako změnu při dalším pečení: 100 g čokolády 70% rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte lžíci másla, 3 lžíce smetany.Při servírování můžete doplnit o bílou vyšlehanou šlehačku. Tu nepřislazujte a skvěle ji využijte na ozdobu. Můžete doplnit i kandovaným ovocem.