Následně přidejte mandlovou mouku, mleté oříšky a mouku s práškem do pečiva.
Nakonec jsem opatrně zapracovala ušlehané bílky.
Těsto rozdělte do 4 misek stejného množství. Každou část přibarvěte zelenou barvou různé sytosti.
Připravte si stejně velké formy na dno dala pečící papír. Korpusy pečte všechny najednou na 165 °C asi půl hodiny. Čas je opravdu dle trouby.
Krém
Pudink uvařte, přikryjte folií a nechte vychladnout.
Máslo utřete s cukrem. Po vychladnutí pudinku zašlehejte.
Nakonec přidejte pistáciovou pastu, která dodá krému sice hrubší strukturu, ale působí na chuť velmi příjemně. Také nádherně obarví krém do jemně zelené barvy.
Dokončení
Po vychladnutí korpusů postupně od nejtmavší zelené skládejte dort a promazávejte krémem. Celý dort před potřením nejprve zarovnejte, aby byl opravdu souměrný. Nakonec ho ozdobte dle fotky.
Notes
Dort zmizel snad během 2 hodin. Největší radost mi udělal radost kolegů, kteří do této doby nikdy nejedli pistácie v této formě. Super překvápko… :)