Go Back

Ingredients
  

Recept na piškot :

  • 6 ks žloutků
  • 230 g moučkového cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 10 lžic vlažné vody
  • 100 g mletých ořechů
  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g mandlové mouky
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 lžička zelená potrávinářská barva
  • 6 ks ušlehaných bílků

Recept na krém:

  • 300 ml mléka
  • 1 ks vanilková pudink
  • 250 g másla
  • 150 g cukr moučka
  • 1 lžička pistáciová dochucovací pasta - jemně drcené pistácie

Ozdoba dortu

  • hrst mleté pistácie
  • hrst loupané pistácie
  • 1 cukrová květina (nemusí být )

Instructions
 

  • Žloutky, moučkový cukr, vlažná voda, vanilkový cukr utřete.
  • Následně přidejte mandlovou mouku, mleté oříšky a mouku s práškem do pečiva.
  • Nakonec jsem opatrně zapracovala ušlehané bílky.
  • Těsto rozdělte do 4 misek stejného množství. Každou část přibarvěte zelenou barvou různé sytosti.
  • Připravte si stejně velké formy na dno dala pečící papír. Korpusy pečte všechny najednou na 165 °C asi půl hodiny. Čas je opravdu dle trouby.

Krém

  • Pudink uvařte, přikryjte folií a nechte vychladnout.
  • Máslo utřete s cukrem. Po vychladnutí pudinku zašlehejte.
  • Nakonec přidejte pistáciovou pastu, která dodá krému sice hrubší strukturu, ale působí na chuť velmi příjemně. Také nádherně obarví krém do jemně zelené barvy.

Dokončení

  • Po vychladnutí korpusů postupně od nejtmavší zelené skládejte dort a promazávejte krémem. Celý dort před potřením nejprve zarovnejte, aby byl opravdu souměrný. Nakonec ho ozdobte dle fotky.

Notes

Dort zmizel snad během 2 hodin. Největší radost mi udělal radost kolegů, kteří do této doby nikdy nejedli pistácie v této formě. Super překvápko… :)