Go Back

Ingredients
  

  • 2 žloutky
  • 75 g cukru
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 3 lžíce vody
  • trochu kůry a šťávy z citronu
  • 20 g bramborového škrobu
  • 35 g polohrubé mouky
  • 30 g hladké mouky
  • 5 g prášku na pečiva
  • 2 ušlehané bílky

Ingredience krém:

  • 20 g bílků
  • 30 g cukru kurpice nebo krystal
  • 45 g másla
  • špetka soli

Na dokončení

  • 1 ks Červené želé Dr.Oetker – postup dle návodu na obalu
  • 20 kusů čerstvé, omyté a osušené jahody

Instructions
 

  • Ingredience na piškot přidávejte dle pořadí a pěkně promíchejte.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170°C. Upečení zkuste po 35 minutách vpichem špejle.
  • Po vychladnutí piškot prořízněte na dva pláty. Jeden zamrazte a druhý použijte. Většinou máme hned další víkend na repete.

Krém

  • Bílky zahřejte společně s cukrem a solí nad parou na teplotu 85 °C. Občas promíchejte. Hned teplé vyšlehejte do husté pěny přibližně 6 – 8 minut. Teplota se musí snížit minimálně na 30°C.
  • Postupně, pomalu zašlehávejte po malých kouskách máslo. To musí mít pokojovou teplotu. Měl by vám vzniknout nádherně hladký krém. Aby jste dosáhli nadýchanosti krému, závěrem šlehejte tak 1 minutu na nejvyšší otáčky.

Dokončení

  • Na dno formy dejte piškotový plát. Ten potřete krémem. Po obvodě skládejte jednu rozkrojenou jahodu za druhou. Jahody dávejte i uvnitř dortu.
  • Nakonec zalijte teplým želé (ne horkým) . Nechte zchladit v lednici. Nejlépe do druhého dne.