1ksČervené želé Dr.Oetker – postup dle návodu na obalu
20kusůčerstvé, omyté a osušené jahody
Instructions
Ingredience na piškot přidávejte dle pořadí a pěkně promíchejte.
Pečte v předehřáté troubě na 170°C. Upečení zkuste po 35 minutách vpichem špejle.
Po vychladnutí piškot prořízněte na dva pláty. Jeden zamrazte a druhý použijte. Většinou máme hned další víkend na repete.
Krém
Bílky zahřejte společně s cukrem a solí nad parou na teplotu 85 °C. Občas promíchejte. Hned teplé vyšlehejte do husté pěny přibližně 6 – 8 minut. Teplota se musí snížit minimálně na 30°C.
Postupně, pomalu zašlehávejte po malých kouskách máslo. To musí mít pokojovou teplotu. Měl by vám vzniknout nádherně hladký krém. Aby jste dosáhli nadýchanosti krému, závěrem šlehejte tak 1 minutu na nejvyšší otáčky.
Dokončení
Na dno formy dejte piškotový plát. Ten potřete krémem. Po obvodě skládejte jednu rozkrojenou jahodu za druhou. Jahody dávejte i uvnitř dortu.
Nakonec zalijte teplým želé (ne horkým) . Nechte zchladit v lednici. Nejlépe do druhého dne.