Go Back

Ingredients
  

  • 65 g Hery máslové rozehřáté
  • 55 g cukru krystal
  • 1.5 lžíce kakaa
  • 1 celé vejce
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 100 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 50 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 1 ks prášek do perníku

Recept na pařížskou šlehačku

  • 300 ml smetany 40%
  • 20 g cukru krystal
  • 20 g kakaa
  • 30 g kvalitní čokolády 54,5%

Instructions
 

  • Pařížskou šlehačku si připravte den předem.
  • Smetanu přiveďte do bodu varu společně s cukrem a kakaem.
  • Odstavte a a přidejte čokoládu. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.
  • Poté dejte vychladit do lednice (přes noc).
  • Druhý den vyšlehejte.
  • Všechny ingredience na těsto přidávejte ve výše uvedeném pořadí a promíchejte dohladka.
  • Naplňte do menší silikonové formy ve tvaru mističek, které vytvoří cupcakes. Využít můžete i jiné formy.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170°C horkovzduch. 
  • Vychladlé nazdobte vyšlehanou pařížskou šlehačkou a nazdobit můžete různým ovocem.