Go Back

Equipment

  • Silikonová forma na madlenky. Sprej na pečící formy.

Ingredients
  

Ingredience na madlenky

  • 120 g másla rozehřátého vychladlého
  • 30 g medu
  • 75 g cukru krystal
  • 1 sáček vanilínového cukru
  • 1/2 ks pomeranče kůra a šťáva
  • 2 ks vajec
  • 120 g hladké mouky
  • 1/4 sáčku prášku do pečiva (4 g)

K případnému dokončení

  • 100 g Gold čokolády Callebaut

Instructions
 

Madlenky postup

  • Máslo rozehřejte a následně nechte při pokojové teplotě.
  • Přidejte do něj cukr, vanilínový cukr, med, kůru a šťávu z pomeranče.
  • Do mísy vyklepněte dvě celá vejce a metličkou je lehce prošlehejte.
  • Poté přimíchejte máslo s ostatními ingrediencemi.
  • Nakonec zapracujte postupně hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva..
  • Dobře zpracované těsto přikryjte fólií na dotek a dejte minimálně na 1,5 hodiny do lednice.

Pečení

  • Formu vystříkejte sprejem.
  • Odleželé těsto přendejte do cukrářského sáčku.
  • Formu plňte těstem jen do 3/4. Formou poklepejte a vyrovnejte naplnění.
  • Pečte v předehřáté troubě nejprve 5 minut na 190°C a následujících 5 minut snižte na 150°C.
  • Po upečení vyjměte z formy a nechte vychladnout.
  • Formu pečlivě vymyjte a odmastěte.

Dokončení

  • 80 g čokolády rozhřejte v mikrovlnce na 45°C. Poté přimíchejte zbývajících 20g.
  • Každou formičku naplňte 1 lžičkou čokolády.
  • Než čokoláda zatuhne, vložte do formičky madlenku.
  • Celou formu s madlenkami přendejte na 10 minut do lednice.
  • Jakmile čokoláda zatuhne, madlenky vyjměte.