Go Back

Equipment

  • Forma na dort o průměru 16 cm a výška formy 12 cm, pečící papír.
  • Robot, špejle.

Ingredients
  

Těsto na dort

  • 210 g rozšlehaných vajec
  • 120 g cukru krystal
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 1/2 ks citrónové kůry a pár kapek šťávy z citronu
  • 25 g horké vody
  • 30 g slunečnicového oleje
  • 160 g hladké mouky
  • 15 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva

Krém

  • 250 g smetany 40%
  • 250 g Mascarpone
  • 125 g Philadelphia sýr
  • 90 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilínového cukru
  • 10 g šťávy z limetky
  • 15 g bílého rumu

Rozvar k potření korpusu

  • 25 g vody
  • 25 g cukru krystal
  • 20 g šťávy z limetky
  • 15 g bílého rumu

Na dokončení

  • čerstvé maliny mohou být i z poloviny mražené
  • pekanové ořechy
  • lístky máty

Instructions
 

Dortový korpus

  • Vejce s cukry šlehejte v robotu minimálně 6 minut do světlé barvy.
  • Přidejte kůru a šťávu z citrónu.
  • Poté zašlehejte vodu a olej.
  • Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a jen krátce zapracujte.

Pečení a příprava dortu k naplnění

  • Na dno dortové formy vložte pečící papír.
  • Těsto přelijte do formy a pečte v rozehřáté troubě na 165°C dle vaší trouby (minimálně 40 minut)
  • Upečení zkuste vpichem špejle.
  • Po upečení nechte korpus vychladnout.
  • Po vychladnutí prokrojte dle potřeby alespoň 3x.

Rozvar

  • Připravujte během pečení korpusu tak, že všechny ingredience dáte do kastrůlku a svaříte.

Krém

  • Také připravujte během pečení nebo vychladnutí dortu.
  • Smetanu vyšlehejte.
  • Následně zašlehejte ostatní ingredience za sebou dle pořadí v receptu.

Naplnění dortu

  • Pláty potřete rozvarem a následně krémem.
  • Doplňte o mražené jahody a opakujte takto u všech plátů.

Dokončení a dozdobení

  • Zbývajícím krémem potřete celý dort kolem do kola a také vrchní plát.
  • Ozdobte dort pekanovými ořechy, malinami a mátou dle fantazie.
  • Celý dort nechte minimálně 5 hodin vychladit, nejlépe do druhého dne.