Go Back

Equipment

  • Ráfky na tartaletky 6, nebo 2 na větší tartaletu

Ingredients
  

Ingredience na tartaletky

  • 75 g másla
  • 150 g hladké mouky prosáté
  • 20 g mandlové mouky prosáté
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 33 g vajec rozšlehaný žloutek a bílek
  • 2 zarovnané lžičky kakaa

Pařížská šlehačka

  • 300 ml smetany 40%
  • 20 g krystal
  • 20 g kakaa
  • 25 g kvalitní tmavé čokolády minimálně 54,5%

Na dozdobení

  • 1 hrst borůvek
  • 1 hrst ostružin

Instructions
 

Pařížský krém (připravte den předem)

  • Smetanu, cukr a kakao přiveďte k varu.
  • Odstavte a přidejte čokoládu a pomocí míchání nechte rozpustit a vychladnout při pokojové teplotě.
  • Po mírném vychladnutí dejte do lednice do druhého dne.

Tartaletky (Připravte den předem a nepřipravujte v robotu, ale rukou)

  • Všechny sypké suroviny prosejte.
  • Z másla a mouky vytvořte drobenku.
  • K té zapracujte cukr, mandlovou mouku, sůl a nakonec přidejte vejce.
  • Na vále pak hranou ruky těsto stlačujte, jako by jste jej chtěli rozetřít po ploše.
  • Opakujte 2 - 3 krát.
  • Nechte do druhého dne v lednici.
  • Druhý den těsto rozválejte a vykrajujte ráfkem na tartaletky a následně i proužky, které doplníte na strany ráfku.
  • Malinko propíchejte dno tartaletky.
  • Následně dejte na hodinu do lednice.
  • Po hodině vychlazení pečte v předehřáté troubě na 165°C přibližně 10 až 12 minut.
  • Po upečení nechte vychladnout.

Dokončení

  • Smetanu vyšlehejte do husté pěny.
  • Naplňte tartaletky a dozdobte dle fantazie.
  • Před konzumací nechte vychladit.