Go Back

Equipment

  • Forma na bábovku

Ingredients
  

Těsto

  • 6 ks žloutků
  • 170 g másla
  • 300 g cukru
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 200 ml smetany 33%
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce kousky hořké čokolády ( nebo dle chuti, já dala 1 ) 70% Callebaut
  • 340 g polohrubé mouky
  • 1 + 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 6 ks ušlehaných bílků

Na dokončení

  • ovoce dle chuti může být i mražené

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience zapracovávejte tak, jak jsou sepsány v receptu.
  • Nejprve utřete žloutky, cukr a tuk a následně přidejte smetanu, kakao a nožem nasekanou čokoládu.
  • Poté zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmíchejte ušlehané bílky.
  • Formu vypláchněte vodou a naplňte těstem. Uhlaďte.

Pečení a dokončení

  • Troubu rozehřejte na 165°C a pečte přibližně 45 minut dle vaší trouby. Upečení zkuste vpichem špejle. Bude-li suchá, máte upečeno.
  • Bábovku vyklopte z formy a nechte dobře vychladnout.
  • Ozdobte ovocem dle vaší chuti a fantazie