Go Back

Equipment

  • Vykrajovátko - srdíčko
  • Zdobící špička a cukrářský sáček k plnění srdíček.

Ingredients
  

Těsto

  • 110 ml sójového neslazeného mléka pokojové teploty
  • 25 g cukru krystal
  • 1 sáček vanilinového cukru
  • 15 g čerstvého droždí
  • 45 g másla rozehřátého a vychladlého
  • 1 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce rumu
  • 155 g polohrubé mouky
  • 155 g hladké mouky

Na smažení

  • několik lžic sádla

Na dokončení - posyp

  • marmeláda dle chuti
  • moučkový cukr dle chuti

Instructions
 

  • Mléko, cukr, droždí promíchejte a nechte malinko nabobtnat.
  • Mezi tím si do mísy připravte ostatní ingredience.
  • Následně dodejte i kvásek a hnětejte v robotu. Nejprve na nižší rychlost a následně na střední.
  • Vznikne hladké nelepivé těsto, které přikryjte utěrkou a nechte kynout alespoň 45 minut.
  • Poté přendejte na vál a vykrajujte srdíčka.
  • Ty pokládejte na tác s pečícím papírem a opět nechte alespoň 15 minut kynout.
  • Mezi tím si připravte menší kastrůlek a v něm si rozehřejte sádlo.

Smažení a dokončení

  • Tvary vkládejte po 3 - 4 kusech, aby jste je stačili při smažení obracet. Smažte na střední teplotu z obou stran.
  • Nechte chvilku vychladnout.
  • V případě, že chcete srdíčka plnit, přendejte marmeládu do sáčku a v pichem ze strany - srdíčko malinko naplňte.
  • Nakonec pocukrujte.