Go Back

Equipment

  • Silikonové formičky na mini bábovky (4-6) dle vaší velikosti a špejli ke kontrole pečení.

Ingredients
  

Těsto

  • 100 g máslo pokojové teploty
  • 100 g cukru moučka
  • 2 ks žloutků
  • 1/2 sáčku vanilinového cukru
  • 120 ml neslazeného sójového mléka nebo jiné mléko dle chuti
  • 60 g mletých vlašských ořechů
  • 120 g polohrubé mouky
  • 40 g hladké mouky
  • 3/4 sáčku pr.do pečiva
  • 2 ks ušlehaných bílků

Na dokončení

  • 1 lžička moučkového cukru na posyp
  • jablka a ořechy na doplnění chuti

Instructions
 

Mini bábovky - těsto

  • Troubu rozehřejte na 170°C
  • Máslo, žloutky, cukry utřete.
  • Postupně přidávejte další ingredience. Prášek do pečiva vždy promíchaný s moukou.
  • Ušlehané bílky vždy až nakonec.
  • Dobře promíchané těsto přendejte do formiček jen do 3/4 jejich velikosti.
  • Pečte minimálně 30 minut, ale především dle trouby. Proto upečení ověřte vpichem špejle. Bude-li zalepená od těsta, pokračujte v pečení.
  • Po upečení snadno vyklepněte z formiček a nechte vychladnout.

Dokončení

  • Po vychladnutí jemně posypte moučkovým cukrem.
  • Podávejte s jablky a ořechy.