Go Back

Equipment

  • Ráfek na tartaletu o průměru 19 cm
  • Alobal
  • 2 silikonové podložky, nebo 2 vály

Ingredients
  

Ingredience na těsto

  • 330 g hladké těsto
  • 105 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 ks žloutky
  • 210 g Hery máslové
  • 1/2 ks šťávy a kůry z citrónu

Na obarvení těsta

  • 1 lžíce kakaa

Na podsypávání těsta

  • 1-2 hrsti hladké mouky

Na naplnění

  • 2-3 ks jablka okrájená a nahrubo nastrouhaná
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • 1 lžička skořice

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience dejte do mísy a poté zpracujte v robotu.

Tartaleta

  • Na plech položte pečící papír.
  • Část těsta rozválejte na plát a ráfkem vykrojte kruh, který bude složit jako dno tartalety.
  • Následně vykrojte pomocí nože proužky, ze kterých vytvoříte okraje tartalety,
  • Těsto upevněte v tartaletě a dejte i s plechem do lednice.

Roládka

  • Zbývající těsto rozdělte na dvě stejné části.
  • Jednu polovinu obarvěte kakaem.
  • Každou polovinu rozválejte na plát a následně jednu překlopte na druhou
  • Opatrně srolujte do rolády.
  • Následně ji zabalte do alobalu a dejte na 1 hodinu do mrazáku.

Dokončení tartalety

  • Tartaletu vyndejte z lednice a naplňte ji nastrouhanými jablky.
  • Posypte vanilkovým cukrem a skořicí.
  • Na takto připravenou tartaletu nakrájejte plátky roládky.
  • Zbylé nakrájené plátky roládky můžete upéci zvlášť jako sušenky na plechu.

Pečení

  • Troubu rozehřejte na 170°C a tartaletu pečte 30 minut i víc, dle vaší trouby.
  • Upečení poznáte nejen dle jemného zhnědnutí roládek na povrchu, ale i po stranách tartalety.
  • Samostatné roládky pečte stejně jako jiné linecké cukroví - do světlého zhnědnutí sušenky.

Dokončení

  • Jakmile tartaleta vychladne, sundejte ráfek.
  • Tartaletu jen jemně pocukrujte.