Go Back

Equipment

  • Alobal
  • 2 silikonové podložky na zpracovávání těsta, nebo 2 vály.

Ingredients
  

Ingredience na těsto

  • 220 g hladká mouka
  • 70 g cukr moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 ks žloutků
  • 140 g Hera máslová pokojové teploty
  • 1/2 ks šťávy a kůry z citrónu

Na obarvení 1/2 těsta

  • 1 lžíce kakaa

Na podsypávání

  • 1-2 hrsti hladké mouky

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience na těsto dejte do mísy a zpracujte do hladka v robotu.
  • Poté přendejte těsto na vál a dopracujte rukou.
  • Rozdělte na půlku (váhově stejné díly).
  • Jednu půlku vložte znovu do robotu a přidejte kakao a chvilku zpracovávejte.

Roládka

  • Světlé i tmavé těsto rozválejte na vále a jedno na druhé překlopte.
  • Následně opatrně stočte do rolády, kterou zabalte do alobalu.
  • Zabalenou roládu vložte do mrazáku alespoň na 1 hodinu.
  • Poté roládu nakrájejte ostrým nožem na kolečka o síle 3mm.
  • Naskládejte na plech stejně daleko od sebe jako, když pečete jiné linecké tvary.

Pečení

  • Troubu rozehřejte na 170°C a pečte do světlého zhnědnutí.
  • Nechte vychladnout.
  • Minimálně 2-3 dny nechte uležet na chladnějším místě.