Go Back

Equipment

  • Oválná forma 29 x 13
  • Pečící papír a alobal

Ingredients
  

Těsto

  • 2 ks žloutků
  • 85 g cukru krystal
  • 1/4 sáčku vanilkového cukru
  • 75 g Hera máslová
  • 80-85 g sójového mléka
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 2 ks ušlehaných bílků
  • 1 špetka soli

Dochucení

  • 2 ks větších jablek
  • 1 lžíce žmolenky (nemusí být)
  • 1/4 sáčku vanilkového cukru
  • 1 lžíce plátků mandlí
  • pár kapek citrónu

Po upečení

  • 1 lžíce javorového sirupu

Instructions
 

Příprava formy

  • Na plech položte pruh alobalu a na něj dejte pruh pečícího papír. Následně položte formu, kterou obalíte ode dna do stran a alobal upevněte.

Těsto

  • Žloutky s cukrem a tukem utřete.
  • Zamíchejte mléko.
  • Poté zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
  • Nakonec zlehka vmíchejte bílky ušlehané se solí.
  • Těsto přendejte do formy a troubu rozhřejte na 170°C.

Dochucení

  • Jablka okrájejte a každé rozdělte na 3 části. 2 krajní a zůstane prostředek s jádřincem.
  • 4 díly jablek bez jádřince nakrájejte na plátky silné 2-3 mm.
  • Jablka rozdělte na těsto dle fotografie.
  • Posypte vanilkovým cukrem a žmolenkou(nemusí být).
  • Nakonec ochuťte nakrájená jablka pár kapkami citrónu a posypte mandlemi.

Pečení a dokončení

  • Pečte na 170°C přibližně 40 minut na horkovzduch dle vaší trouby do jemného zhnědnutí.
  • Po upečení nechte vychladnout a následně jablka pokapejte javorovým sirupem.