Go Back

Equipment

  • Žiletka k řezům pečiva.

Ingredients
  

Těsto

  • 340 g hladké mouky
  • 55 g chlebové mouky
  • 10 g soli
  • 5 g javorového sirupu
  • 7 g sušeného droždí
  • 260 g vlažné vody
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžíce olivového oleje

K provonění

  • několik větviček rozmarýnu

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience navažte do mísy a zpracujte v robotu minimálně 10 minut.
  • Následně nechte kynout minimálně jednu hodinu.
  • Poté rozdělte těsto na dvě části.
  • Z jedné vytvořte dlouhou bagetu.
  • Z druhé půlky vytvořte váhově stejně velké bulky.
  • Vše pokládejte na plech s pečícím papírem a nechte znovu minimálně 20 minut kynout pod utěrkou.

Pečení a dokončení

  • Poté každou bulku uprostřed nakrojte a do rozkrojení vložte větvičku rozmarýnu.
  • Pečivo postříkejte vodou, posypte solí a nechte chvilku kynout nepřikryté, než se vám rozehřeje trouba na 190°C.
  • Pečte přibližně 30 minut do jemného zhnědnutí.
  • Po upečení nechte vychladnout.