Go Back

Ingredients
  

Těsto

  • 200 g chlebová mouka
  • 50 g hladká pšeničná mouka
  • 6 g soli
  • 6 g sušeného droždí
  • 180 g vody

Na kynutí

  • 1 lžíce olivového oleje

Na dokončení focaccie

  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 6 kusů cherry rajčátek (nebo 1 velké)
  • rozmarýn dle chuti
  • Dle chuti česnek, papriku
  • hrubozrnná sůl

Instructions
 

Těsto

  • Všechny ingredience na těsto navažte do mísy.
  • Nejprve nehte hnětat na střední rychlost a po 2 minutách zvyšte rychlost. Hnětejte 8 - 10 minut.
  • Mísu vymažte olivovým olejem a nechte v ní těsto kynout alespoň 1 hodinu.

Před pečením

  • Troubu rozehřejte na 220 °C.
  • Po vykynutí opatrně přendejte těsto na vál a rozdělte na 3 stejné díly. Ruce si potřete olivovým olejem. Bude se s těstem lépe pracovat.
  • Ze dvou dílů vyválejte 2 bagety, které vložte buď na pečící papír, nebo formu na bagety.
  • Z třetího dílu vytvořte rukama koláč vysoký tak 0,5 cm. Nechte chvilku kynout.
  • Do koláče dělejte prsty jamky. Pokapejte olivovým olejem, osolte a pokryjte rajčaty, paprikou a česnekem.
  • Dozdobte rozmarýnem a nechte ještě 10 minut kynout.
  • Bagety šikmo nařízněte na několika místech. Focacciu znovu prsty promačkejte.

Pečení

  • Pečte dle trouby přibližně 20 minut.

Po upečení

  • Bagety podávejte na sladko nebo naslano. Víno je skvělým doplňkem.