Print Recipe

Equipment

Ingredients

Ingredience

  • 3 ks žloutků
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • 95 g cukru krystal
  • 1 špetka soli
  • 85 g Hera máslová (másla) rozehřáté a vychladlé
  • 3 lžíce zakysané smetany 20%
  • 210 g polohrubé mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 3 ks ušlehaných bílků

Další ingredience

  • 2 hrsti jahod a malin
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru
  • moučkový cukr na jemný posyp

Instructions

Příprava těsta

  • Žloutky utřete s vanilkovým a krystalovým cukrem.
  • Přidejte sůl, zakysanou smetanu a máslo.
  • Poté zapracujte polohrubou mouku promíchanou s práškem do pečiva.
  • Nakonec přidejte ušlehané bílky a vše utřete do jemné struktury těsta.

Před pečením

  • Formu vypláchněte studenou vodou.
  • Troubu předehřejte na 170°C.
  • Menší částí těsta zakryjte dno formy a následně ho zasypte trochou ovoce.
  • Ovoce zakryjte těstem. Následně opět zasypte ovocem.
  • Poslední vrstvu těsta posypte druhou polovinou vanilkového cukru a zbývajícím ovocem.

Pečení

  • Pečte při teplotě 170°C přibližně 40 minut.

Dokončení

  • Po vychladnutí jemně pocukrujte moučkovým cukrem. Při servírování můžete doplnit o čerstvé maliny a jahody.