Go Back
Print
Print Recipe
Equipment
Forma na beránka (keramická)
Špejle
Ingredients
Ingredience
4
ks
žloutky
180
g
cukru krystal
1
ks
vanilkového cukru
180
g
rozehřátého vychladlého másla
250
g
měkkého tvarohu
polotučný, nebo tučný
250
g
polohrubé mouky
1
ks
prášku do pečiva
4
ks
ušlehaných bílků
Ingredience k vymazání a vysypání formy
1
lžíce
sádla pokojové teploty
1
lžíce
hrubé mouky
Instructions
Příprava formy na beránka
Formu je potřeba vymazat sádlem opravdu pečlivě a to ve všech záhybech formy.
Poté vysypte hrubou moukou.
Těsto
Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřete.
Přidejte měkký tvaroh a máslo.
Zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec přidejte ušlehané bílky.
Pečení
Pečeme v předehřáté troubě na 165°C přibližně 45 minut. Upečení zkuste vpichem špejle.