Go Back

Equipment

  • Forma na beránka (keramická)
  • Špejle

Ingredients
  

Ingredience

  • 4 ks žloutky
  • 180 g cukru krystal
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 180 g rozehřátého vychladlého másla
  • 250 g měkkého tvarohu polotučný, nebo tučný
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 ks prášku do pečiva
  • 4 ks ušlehaných bílků

Ingredience k vymazání a vysypání formy

  • 1 lžíce sádla pokojové teploty
  • 1 lžíce hrubé mouky

Instructions
 

Příprava formy na beránka

  • Formu je potřeba vymazat sádlem opravdu pečlivě a to ve všech záhybech formy.
  • Poté vysypte hrubou moukou.

Těsto

  • Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřete.
  • Přidejte měkký tvaroh a máslo.
  • Zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
  • Nakonec přidejte ušlehané bílky.

Pečení

  • Pečeme v předehřáté troubě na 165°C přibližně 45 minut. Upečení zkuste vpichem špejle.