1. část - cukr a mandlovou mouku je třeba prosít a následně ručním mixérem lehce provzdušnit a načechrat. Pak měchačkou přidejte bílky a zapracujte. Dejte stranou.
2. část - cukr s vodou svařte na 118 °C. Mezitím si ušlehejte bílky z 3. části. Pozor, nepřešlehat! Šlehat jen do bíla, ale ne do tuha. Jakmile bude cukr s vodou na teplotě 118 °C, opatrně a pomalu jej přidávejte do stále šlehaných bílků. Ty šlehejte až do tuhých špiček.
Poté vychladlé a vyšlehané bílky opatrně a postupně vmíchávejte do 1.části.
Přidejte barvu.
Naplňte do potravinářských sáčků, u kterých ustřihnete špičku tak 3-4 mm.
Stříkejte na silikonovou formu. Makronky nechte na formě sušit při pokojové teplotě. Při dotknutí nesmějí lepit. Někdy je potřeba nechat před pečením i přes půl hodiny.
Troubu si rozehřejte na 125 °C. Dříve do trouby nedávejte. Následně pečte 30 i více minut. Z formy sundejte až po vychladnutí.