Go Back

Ingredients
  

Ovocné pyré

  • 1 kg ovoce jahody, ostružiny, borůvky, nebo maliny

Ovocná pěna

  • 250 g ovocného pyré
  • 150 g cukru krystal
  • 50 g glukózy
  • 2 ks bílků
  • 1/2 ks šťávy z citronu

Cukrový rozvar - sirup s agarem

  • 150 g vody
  • 350 g cukru krystal
  • 12 g agaru
  • 12 g práškové želatiny

Na dokončení

  • 3 lžíce cukru moučka

Instructions
 

Ovocné pyré

  • Ovoce vždy rozvařte. Nechte vychladnout a pak propasírujte přes síto.
  • Vznikne vám jemná kaše. Odvažte 250 g a zbylou část můžete zamrazit do budoucna. Proto já většinou uvařím více ovoce a pak si zbylé pyré rozdělím zvlášť do malých kelímků. Zamrazím a používám dle potřeby.

Ovocná pěna

  • Všechny ingredience dejte do robotu a mixujte do bohaté pěny.

Cukrový rozvar

  • Mezitím si svařte cukrový rozvar (3) až do 110°C. Svařený rozvar nechte vychladnout na 85 °C.
  • Postupně přilévejte k našlehané ovocné pěně. Šlehejte až do úplného zhoustnutí. Pěna nesmí
    padat ze lžíce.

Práce s pěnou

  • Následně naplňte pěnu do sáčku s ozdobnou trubičkou. Připravte si pečicí papír, který jemně pocukrujte. Na něj tvarujte dle fantazie.
  • Nechejte usušit jen tak při pokojové teplotě přes noc. Záleží na vlhkosti vzduchu v místnosti. Někdy může sušení trvat i 3 a více dnů.
  • Poté odloupněte z papíru, spojte dvě části k sobě a obalte v moučkovém cukru. Konzumovat můžete hned, nebo zanechat při pokojové teplotě několik dní.