Go Back

Ingredients
  

Krém

  • 250 ml 40% smetany
  • 20 g cukru krystal
  • 40 g kvalitní bílé čokolády

Těsto

  • 230 g hladké mouky
  • 140 g Hera máslová
  • 60 g cukr moučka
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 2 ks žloutky
  • 1/2 citrón citrónová kůra a šťáva

Instructions
 

Naplnění

  • Smetanu zahřejte s cukrem až do bodu varu . Pak odstavte ze sporáku a přidejte čokoládu.
  • Občas promíchat a po vychladnutí nechte v lednici přes noc. Druhý den vyšlehejte do husté pěny.

Těsto

  • Všechny ingredience na těsto zpracujete dohromady v hladké těsto a nechejte odpočinout v lednici 15 -30 minut.
  • Těsto rozválejte na tloušťku 2 - 3 mm. Vykrojte potřebný tvar a to třikrát.
  • Pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C do zhnědnutí. Stejně jako, když pečete cukroví na Vánoce. Po vyndání nechte vychladnout pár minut a můžete se pustit do zdobení krémem.

Zdobení a dokončení

  • Cukrářský sáček naplňte krémem s kovovou špičkou. Na první tvar těsta dělejte krémem malé pusinky. Přiklopte druhým plátem těsta. Znovu nazdobte a přiklopte posledním třetím plátem těsta.
  • Na vrchní nazdobený plát položte ovoce, makronky, pusinky, zefyr, květinky a další cukrovinky, které máte doma. Kreativitě se jednoduše meze nekladou.