Go Back

Ingredients
  

Křupavý klobouček

  • 55 g studeného másla
  • 65 g třtinového cukru
  • 60 g polohrubé mouky

Odpalované těsto

  • 100 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 2 lžičky cukr krystal
  • 2 špetky soli
  • 80 g Hera máslová
  • 65 g hladké mouky
  • 65 g polohrubé mouky

Instructions
 

  • 55 g studeného másla, 65 g třtinového cukru, 60 g polohrubé mouky – vše zpracujeme v těsto, které umístěte do lednice.
  • 100 ml mléka + 100 ml vody + 2 lžičky cukru krystal, 2 špetky soli a 80 g Hera máslová – vše nechte svařit a následně odstavte
  • přidejte 65 g hladké mouky a 65 g polohrubé mouky
  • Mouku dobře zapracujte a znovu vraťte na 1,5 minuty na sporák. Nepřetržitě míchejte a s těstem pracujte. Bude se přichytávat, ale to je u odpalovaného těsta normální. Pak nechejte v klidu vychladnout.
  • Po vychladnutí pomocí mixeru přidejte 4 celá vejce. Každé však zapracovávejte postupně za sebou.
  • Pak naplňte do sáčku a na pečící papír dělejte malé 2.5 – 3 cm pusinky.
  • Vyndejte z lednice ztuhlé křupavé těsto a mezi dvěma pečícími papíry rozválejte. Následně vykrajujte stejné velikosti jako výše kolečka, které rychle pokládejte na pusinky.
  • Pečte 20 minut zhruba na 175°C.
  • Můžete naplnit pařížskou šlehačkou a nebo plnit krémem vůbec nemusíte. Jsou skvělé jen tak.