Ingredience těsta č.1 spojte v hladkou hmotu a dejte chladit se do lednice
Všechny ingredience na těsto č.2 dejte do robota a zpracovávejte minimálně 10 minut. Poté nechte chvilku v lednici, ale pozor – přikryté fólií.
Podle receptu by se těsta měly nechat v lednici přes noc, ale já po hodince pokračuji. Zjistila jsem, že v tom není až tak velký rozdíl.
Těsto číslo 2.rozválejte a pak je potřeba zavinout jako do štrůdlu. A pak to začne. Přijde etapa, že si trochu zacvičíte.
Připravte si větší vál – prostě větší prostor. Minimálně 10 minut těstem bouchejte o vál a natahujte ho – co možná nejvíce, jak to jen jde.
Když už vidíte, že je hlaďoučké, rozválejte jej na co největší plochu, do které nakrájejte kousky hmoty č.1. Zabalte, jako by jste hmotu č.1 chtěli schovat a začněte opět rozvalovat.
Je potřeba před rozválením podsypávat hladkou moukou. Po rozválení opět zabalte a to vše opakujte ještě dvakrát až třikrát. Těsto nehnětejte ani jinak nemačkejte.
Nakonec nakrájejte na malé kousky (asi 10) a nechte půl hodiny na talíři v lednici přikryté fólií.
Berte jeden po druhém a rozvalujte. Rádýlkem tvořte proužky o šíři 2 - 3 cm a těmi obmotávejte trubičku na kremroli. Vždy od užšího otvoru.
Pak potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte na plech vymazaný sádlem.
Vždy pečte v předehřáté troubě, ale teplotu si musíte vyzkoušet. Já doporučuji 170°C do mírného zhnědnutí.