Go Back

Ingredients
  

1.část těsta

  • 200 g hladké mouky
  • 500 g Hera máslová

2.část těsta

  • 400 g hladké mouky
  • 3 ks žloutky
  • 1,5 dcl vody
  • 3 lžíce octa
  • 1 špetka soli

Na potření

  • 1 ks rozšlehané vejce

Na dokončení

  • 1 lžíce cukr moučka

Bílková náplň

  • 13 ks bílků
  • 780 g cukr krystal hrubý
  • 1 špetka soli

Instructions
 

Těsto

  • Ingredience těsta č.1 spojte v hladkou hmotu a dejte chladit se do lednice
  • Všechny ingredience na těsto č.2 dejte do robota a zpracovávejte minimálně 10 minut. Poté nechte chvilku v lednici, ale pozor – přikryté fólií.
  • Podle receptu by se těsta měly nechat v lednici přes noc, ale já po hodince pokračuji. Zjistila jsem, že v tom není až tak velký rozdíl.
  • Těsto číslo 2.rozválejte a pak je potřeba zavinout jako do štrůdlu. A pak to začne. Přijde etapa, že si trochu zacvičíte.
  • Připravte si větší vál – prostě větší prostor. Minimálně 10 minut těstem bouchejte o vál a natahujte ho – co možná nejvíce, jak to jen jde.
  • Když už vidíte, že je hlaďoučké, rozválejte jej na co největší plochu, do které nakrájejte kousky hmoty č.1. Zabalte, jako by jste hmotu č.1 chtěli schovat a začněte opět rozvalovat.
  • Je potřeba před rozválením podsypávat hladkou moukou. Po rozválení opět zabalte a to vše opakujte ještě dvakrát až třikrát. Těsto nehnětejte ani jinak nemačkejte.
  • Nakonec nakrájejte na malé kousky (asi 10) a nechte půl hodiny na talíři v lednici přikryté fólií.
  • Berte jeden po druhém a rozvalujte. Rádýlkem tvořte proužky o šíři 2 - 3 cm a těmi obmotávejte trubičku na kremroli. Vždy od užšího otvoru.
  • Pak potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte na plech vymazaný sádlem.
  • Vždy pečte v předehřáté troubě, ale teplotu si musíte vyzkoušet. Já doporučuji 170°C do mírného zhnědnutí.

Bílková pěna

  • Bílkovou pěnu připravte nad parou. To znamená, že do jednoho hrnce nalijete do výšky 5 cm vodu. Druhý hrnec musí být menší. Ten vložíte do prvního a nesmí se dnem dotýkat vody.
  • Ve druhém hrnci vyšlehejte do tuhé pěny bílky.
  • Přimíchejte cukr.
  • Dejte nad páru a zahřívejte do teploty 82 °C.

Naplnění a dokončení

  • Bílkovou pěnu naplňte do cukrářského sáčku s kovovou špičkou. Naplňte kremrole.
    Nakonec je jemně pocukrujte. Nechte při pokojové teplotě v chladnější místnosti.

Notes

Kremrole peču někdy i týden před akcí, aby se mi pěkně rozležely. Den před akcí, nebo 14 předem?  Vždy byly výborné.Kremrole peču někdy i týden před akcí, aby se mi pěkně rozležely. Den před akcí, nebo 14 předem? Vždy byly výborné.
Hrubý cukr není dnes k sehnání, ale třeba budete mít štěstí. Běžný krystal není moc kvalitní. Sníh má někdy tendenci měnit strukturu a bílky pak tečou. Snad budete mít štěstí na kvalitu a budou se vám kremrole dařit. Přiznám se, že je peču jen z výše uvedeného tuku. Za 30 let mě nikdy nezklamal. Vždy super a sklízím s nimi velké úspěchy. Spoustu žen používá kupované listové těsto. Není to zlé, ale pro mě to není opravdová kremrole. A já si myslím, že tahle cukrářská sladkost si zaslouží náš čas, protože pak je její chuť opravdový zážitek. 🙂