Rozdělte jej na 6 stejných dílů, tak velkých, aby se do nich dala zabalit jablka. Můžete vyvalovat postupně například po dvou dílech.
Jablka
Jablka zbavte slupky, případně i jádřince. To však není nutné.
Vytvoření a naplnění listových sáčků
Každý čtverec listového těsta posypte skořicí a vanilkovým cukrem. Jablko posaďte doprostřed. Vytvořte z těsta kolem jablka sáček spojením rohů a stran. Na závěr zavažte provázkem. Neutahujte moc, aby mělo těsto možnost zvětšovat objem při pečení.
Potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečení a dokončení
Pečte na pečícím papíru v předehřáté troubě do zhnědnutí těsta při 165°C. Po mírném vychladnutí pocukrujte.
Podáváme na talířku s vyšlehanou šlehačkou posypanou mletými ořechy. Kdo miluje štrudl nebo žemlovku, určitě si pochutná na efektní sladkosti.