Go Back

Ingredients
  

Těsto

  • 200 g listového těsta

Další ingredience

  • 6 ks okrájených jablek stejné velikosti
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 zarovnaná lžíce skořice
  • 1 ks rozšlehané vajíčko

Další možné ingredience

  • 200 ml ušlehané smetany
  • 1 lžíce mletých vlašských ořechů

Pomůcky

  • 1,5 m provázku

Instructions
 

Těsto

  • Těsto rozválejte na plát o síle 2 - 3 mm
  • Rozdělte jej na 6 stejných dílů, tak velkých, aby se do nich dala zabalit jablka. Můžete vyvalovat postupně například po dvou dílech.

Jablka

  • Jablka zbavte slupky, případně i jádřince. To však není nutné.

Vytvoření a naplnění listových sáčků

  • Každý čtverec listového těsta posypte skořicí a vanilkovým cukrem. Jablko posaďte doprostřed. Vytvořte z těsta kolem jablka sáček spojením rohů a stran.
    Na závěr zavažte provázkem. Neutahujte moc, aby mělo těsto možnost zvětšovat objem při pečení.
  • Potřete rozšlehaným vajíčkem.

Pečení a dokončení

  • Pečte na pečícím papíru v předehřáté troubě do zhnědnutí těsta při 165°C. Po mírném vychladnutí pocukrujte.
  • Podáváme na talířku s vyšlehanou šlehačkou posypanou mletými ořechy. Kdo miluje štrudl nebo žemlovku, určitě si pochutná na efektní sladkosti.