Go Back

Ingredients
  

Recept na křupavou sukni:

  • 130 g bílků
  • 200 g cukr krystal
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 lžíce cukr moučka
  • 1 lžíce octa

Krém k naplnění

  • 300-400 ml smetany 33%

Slaný karamel

  • 100 g cukru krystal
  • 40 g másla pokojové teploty
  • 60 g smetany pokojové teploty
  • špetka soli dle chuti

Na dokončení

  • ovoce dle chuti (mandarinky)
  • ořechy
  • slaný karamel (recept naleznete zde: http://www.marzicake.cz/?page_id=1416 )

Instructions
 

  • Nejprve připravte pečící papír na plech a rozehřejte troubu na 160°C. Bílky ušlehejte do tuhého stavu.
  • Následně přidejte cukr, škrob a ocet.  Hned přendejte na plech a to tvaru kulatého dortu. 
  • Následně vezměte lžíci, namočte do studené vody a prostředek dortu začněte tvarovat do misky. Pak lžíci opět umyjte a vytvářejte lžící tvar sukně (hlaďte od plechu vzhůru).
  • Před vložením do trouby, snižte její teplotu na 110°C. Následně pečeme – sušíme kolem 70 minut. Teplota i čas je závislá na troubě. Nechte v troubě vychladnout do druhého dne.
  • Po vychladnutí opatrně oddělte od pečícího papíru a umístěte na podnos.

Slaný karamel

  • Cukr nechte v pánvi zkaramelizovat. Pozor, aby nebyl moc tmavý, byl by hořký.
  • Po roztání cukru sundejte z plotýnky a přidejte máslo a následně i sůl a smetanu. Stále míchejte až do úplného spojení ingrediencí.
  • Naplňte do sklenice. Nechte vychladnout při pokojové teplotě a pak uzavřete a uchovávejte v lednici.

Dokončení

  • Smetanu ušlehejte a naplňte jí prostředek bílkové sukně,
  • Ozdobte ovocem (mandarinky), doplňte ořechy a slaným karamelem.