Všechny ingredience na korpus přidávejte a vyšlehávejte postupně dle pořadí výše. Pozor na vmíchávání kakaa. Nesmí se vytvořit hrudky.
Troubu rozehřejte na 175°C. Formu nevymazávejte. Pouze na dno dejte pečící papír. Upečení vždy zkuste špejlí. Zůstane-li suchá a nemáte-li na ní nalepené těsto, piškot je hotov.
Nechte vychladnout. Pak ořízněte nožem kolem formy a vyklopte. Až teprve vychladlý korpus můžete proříznout.
Dle starých kuchařských knih by se správně neměl Harlekýn rozkrajovat. Ale já to někdy dělám. Podle toho jak je korpus vysoký. Když je nízký tak ho pouze zarovnám a rovnou po vychladnutí potírám a zdobím. Je-li vyšší, tak jej rozdělím na dvě patra a mezi nimi promažu pařížskou šlehačkou.
Šlehačku je ale potřeba dělat vždy den předem. Přiznám se, že nemám ráda etapové pečení, ale tady bych si to neriskla. Pařížskou šlehačku dělám vždy předem.