Vodu, máslo, cukr a sůl svařte. Následně odstavíte a rychle vmíchejte hladkou i polohrubou mouku. Po zapracování vraťte na sporák.
Na mírném stupni a za stálého míchání vařečkou zpracovávejte alespoň 2 minuty. Někdy i déle.
Těsto se z počátku přichytává, ale postupně jde pěkně za vařečkou a na dno se lepit přestane.. A to je ten okamžik, kdy sundejte z plotny a občasně promíchejte. Můžete použít i mixér a vyšlehat do vychladnutí.
Přidejte postupně jedno vejce za druhým. Ručním mixerem zpracovávejte až do hladkého těsta. To nesmí být moc husté ani moc řídké, aby se Vám věnečky neroztékaly.
Pak těsto naplňte do sáčků a dělejte tvary, které se Vám líbí pomocí zdobících trysek. Já tentokráte dělala věnečky a kytičky. Na poprvé pečte bez posypu mandlí, ať si vyzkoušíte troubu. Pak už můžete experimentovat stejně jako já. Pečte v předehřáté troubě na 200°C tak 10 minut a pak teplotu snižte na 190°C ještě dalších 5 – 10 minut a to bez horkovzduchu.
Po mírném vychladnutí přepulte a plňte krémem dle vašeho výběru. Můžete využít krém předcházejícího receptu sladká věž.
Na závěr jen posypte moučkovým cukrem.