Go Back

Ingredients
  

  • 2 vejce
  • 40 g třtinového cukru
  • 70 g Hera máslová
  • 2 zarovnané lžíce kakaa
  • 130 ml mléka
  • Vše promíchejte a následně přidejte:
  • 70 g mandlové mouky
  • 70 g hladké mouky
  • 1 prášek do perníku
  • 1 hrst brusinek
  • 2 lžíce polohrubé mouky ori hutnější konzistenci těsta

Instructions
 

  • Pečeme v předehřáté troubě na 165 – 170°C.
  • Vpichem špejle zjistíme, zda je dort upečený.
  • Necháme vychladnout a následně zdobíme dle fantazie.
  • Sněhovou peřinu vytvoříte tak, že ušleháte 2 bílky.
  • Pak přidejte 80 g cukru a šlehejte nad parou do té doby, než se cukr nerozpustí a bílky nezhoustnou.