Go Back

Ingredients
  

  • 90 g cukr krystal
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 90 g Hery máslové
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 pomerančová kůra
  • 1/2 šťáva z pomeranče

Instructions
 

  • Cukr a vejce vyšlehejte do pěny.
  • Přidejte rozehřátý, vychladlý tuk a pomerančovou šťávu s kůrou. Dobře promíchejte.
  • Nakonec zapracujte mouku promíchanou s pr.do pečiva a špetkou soli.
  • Nechte vychladit v lednici alespoň 1 hodinu.
  • Formu můžete jen vypláchnout vodou.
  • Rozehřejte troubu na 190°C a mezi tím naplňte malou lžičkou těsto tak do 3/4 každou formičku
  • Pečte na 190°C 5 minut a pak snižte teplotu na 150°C dalších 5 minut do zhnědnutí
  • Po vychladnutí stačí jen pocukrovat. Jestli to ovšem stihnete. 🙂

Notes

Chuťově skvělé jsou i polité kvalitní čokoládou nebo z jedné strany namočené v rumu. To však velmi krátce, aby se vám madlenka nerozmočila.