Go Back
Print
Notes
Print Recipe
Ingredients
90
g
cukr krystal
2
vejce
špetka soli
90
g
Hery máslové
100
g
hladké mouky
1/2
prášku do pečiva
1/2
pomerančová kůra
1/2
šťáva z pomeranče
Instructions
Cukr a vejce vyšlehejte do pěny.
Přidejte rozehřátý, vychladlý tuk a pomerančovou šťávu s kůrou. Dobře promíchejte.
Nakonec zapracujte mouku promíchanou s pr.do pečiva a špetkou soli.
Nechte vychladit v lednici alespoň 1 hodinu.
Formu můžete jen vypláchnout vodou.
Rozehřejte troubu na 190°C a mezi tím naplňte malou lžičkou těsto tak do 3/4 každou formičku
Pečte na 190°C 5 minut a pak snižte teplotu na 150°C dalších 5 minut do zhnědnutí
Po vychladnutí stačí jen pocukrovat. Jestli to ovšem stihnete. 🙂
Notes
Chuťově skvělé jsou i polité kvalitní čokoládou nebo z jedné strany namočené v rumu. To však velmi krátce, aby se vám madlenka nerozmočila.