Go Back

Ingredients
  

  • 2 žloutky
  • 3 lžíce Hery máslové
  • 3 lžíce cukru
  • 80 ml mléka
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 5 g prášku do pečiva
  • 2 bílky
  • 1/2 vanilkového cukru

Instructions
 

  • Žloutky, tuk, cukr utřete.
  • Přidejte mléko.
  • Zapracujte obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
  • Nakonec zlehka zamíchejte ušlehané bílky.
  • Těsto přendejte do pečící nádoby-
  • Vypeckované ovoce rozpulte a pokládejte na povrch těsta.
  • Povrch těsta můžete před pečení jemně pocukrovat vanilkovým cukrem.
  • Pečte do světlého zhnědnutí na 165°C.

Notes

Jestli chcete mít těsto jemnější, udělejte ho řidší. A pak už je to na vás. Před pečením posypte vanilkovým cukrem. Stačí půl sáčku. Odpolední svačince teď nic nebrání. Při konzumaci třešní dejte pozor na pití mléka a také nepřijímejte velké množství tekutin. Má to projímavé účinky. No, ale jestli chcete hubnout? 🙂 Já jsem nám k bublanině připravila nealko-mojito a byla to pochoutka… 🙂