Go Back

Ingredients
  

  • 4 žloutky
  • 150 g Hery máslové
  • 200 g cukr moučka
  • 15 lžic vlažného mléka
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 ušlehané bílky

Instructions
 

  • Tuk, cukr a žloutky utřete.
  • Přidejte vlažné mléko.
  • Polohrubou mouku nejprve smíchejte s práškem do pečiva a zapracujte.
  • Nakonec vmíchejte ušlehané bílky. Když myslím ušlehané, tak ušlehané. Při obrácení mísy s ušlehanými bílky by měly v míse stále pevně držet. To, aby byla vaše bábovka pěkně nadýchaná.
  • Pak rozdělte těsto do tří mís. Jednu část obarvěte kakaem. Stačí 1 -2 lžíce kakaa. Druhou přibarvěte potravinářskou růžovou barvou. A třetí, kde nechejte nejvíce těsta nechejte bez barvení.
  • Jestliže nemáte silikonovou formu, vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.
  • Pak naplňujte formu nejprve žlutým těstem, pak čokoládou, růžovou a nakonec zas žlutou.
  • Pečte dle trouby, ale já většinou peču na 170°C minimálně 40 minut. Čas není rozhodující. Vždy použijte špejli a vpichem zjistíte upečení. Nebude-li špejle lepkavá od těsta, máte upečeno. Stačí je pocukrovat.