Go Back

Equipment

  • Kovová trubička vytvářející u krému otvor, vykrajovátko o průměru přibližně 5 cm

Ingredients
  

Sušenkové těsto

  • 210 g hladké mouky
  • 130 g másla
  • 10-12 g vanilinového cukru
  • 65 g cukru moučka
  • 2 ks žloutků
  • 1/4 ks citronové kůry a šťávy

Jahodovo-ostružinový krém

  • 350 g jahod mohou být i zmražené (nechat rozehřát a vodu odlít do skleničky)
  • 150 g ostružin mohou být i zmražené (nechat rozehřát a vodu odlít do skleničky)
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 250 g másla pokojové teploty
  • 2-3 lžíce krystalového cukru

Karamel

  • 100 g cukru krystal
  • 110 g smetany
  • 1 lžička glukózy
  • 20 g másla
  • 1 špetka soli

Ostatní ingredience

  • 3 lžíce drcených pistácií

Instructions
 

Sušenkové těsto

  • Všechny ingredience zpracujte v hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na hodinku vychladit do lednice.
  • Následně postupně vyválejte a vykrajujte kolečka, nebo jako mám já kytičky.
  • Pokládejte vedle sebe na plech.
  • Pečte v předehřáté troubě při teplotě 165°C do světlého zhnědnutí dle vaší trouby (5 min).
  • Upečená kolečka nechte před zdobením vychladnout.

Karamel

  • Cukr nechte v kastrůlku zkaramelizovat.
  • Smetanu, glukózu a máslo přiveďte do bodu varu.
  • Poté postupně vlijte do cukru a neustálým mícháním spojte.
  • Osolte. Vařte do 110°C.
  • Po mírném vychlazení promixujte ponorným mixérem.
  • Přikryjte fólií. Vychlaďte v lednici, než vyrobíte krém.

Krém

  • Jahody, ostružiny omyjte a rozmixujte.
  • Ostružiny ještě zbavte zrníček přes sítko.
  • Přendejte do hrnce, přidejte vanilkový pudink, cukr a uvařte jako pudink.
  • Poté přendejte do robotu a šlehejte až do vychladnutí.
  • Následně zašlehávejte máslo do té doby, dokud nebude krém vyšlehaný do pěny. Krém by měl být nadýchaný a velmi jemné chuti.

Zdobení

  • Krém přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a vytvářejte na kolečka ozdobnou kytičku.
  • Takto dejte do lednice zachladit minimálně na 15 minut.
  • Poté prostředky kytiček naplňte karamelem a ozdobte drcenými pistáciemi.
  • Uchovávejte v lednici.