Go Back

Equipment

  • Silikonová forma na toustový chléb

Ingredients
  

Ovoce

  • 2 ks okrájené hrušky zanechejte sťopku

Těsto

  • 2 ks žloutků
  • 110 g cukru krystal
  • 12 g vanilinového cukru
  • 60 g rozehřátého a vychladlého másla
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce černého kakaa nebo dle chuti
  • 80 g smetany
  • 170 g polohrubé mouky
  • 6 - 7 g prášku do pečiva
  • 2 ks ušlehaných bílků

Instructions
 

Těsto

  • Žloutky, cukr a máslo utřete.
  • Další ingredience přidávejte dle pořadí, tak jak jsou vypsány v receptu. Mouku vždy zamíchanou s práškem do pečiva.

Dokončení

  • Formu vypláchněte vodou a těsto do něj přelijte.
  • Poté do těsta ponořte hrušky ale jen do 3/4 jejich velikosti.
  • Těsto uhlaďte a následně pečte v předehřáté troubě na 165°C a to zhruba 50 minut.
  • Po upečení opatrně vyjměte z formy a po vychladnutí pocukrujte.

Poznámka

  • Budete-li vybírat hrušky v obchodě, kupte nepřezrálé. Já měla měkčí a tak po upečení zhnědly od stopky a byly velmi měkké. Určitě bych příště využila méně přezrálé ovoce.