Go Back

Ingredients
  

  • 2 ks žloutky
  • 2 lžičky cukru krystal
  • 1/2 l mléka
  • 2 ks ušlehaných bílků
  • 1 špetka soli
  • 250 g polohrubé mouky

Na smažení

  • nesolené sádlo

Na dochucení a dozdobení

  • marmeláda, džem, čokoláda, karamel, ořechy a různé druhy ovoce

Instructions
 

  • Ingredience zapracovávejte ve výše uvedeném pořadí.
  • Těsto by mělo být hladké, a ne moc husté.
  • Smažte na střední teplotu, aby se lívance nepřipalovaly.
  • Usmažené nejprve pokládejte na talíř s ubrouskem a po vysušení přendejte na talíř čistý.
  • Dochucení a dozdobení je na fantazii a chuti. Já použila med, pekanové ořechy a rybíz.