Go Back

Ingredients
  

  • 2 ks bílků
  • 100 g cukru krystal
  • 50 g cukru moučka
  • 75 g strouhaného kokosu

1.krém

  • 300 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 2 - 3 lžíce karamelu dle chuti
  • 200 g másla pokojové teploty
  • 110 g cukru moučka

2.krém

  • 200 g másla pokojové teploty
  • 3 lžičky uvařené instantní kávy pokojová teplota
  • 1 ks karamelové kondenzované mléko pokojová teplota

Pomůcky

  • 1 ks silikonová forma na laskonky

Instructions
 

Laskonky

  • Bílky dejte do horko odolné nádoby a vyšlehejte do tuhého sněhu.
  • Zašlehejte cukr krystal.
  • Dále vše šlehejte nad parou až do 82°C. To znamená, že do jednoho hrnce nalijete do výšky 5 cm vodu. Druhý hrnec musí být menší. Ten vložíte do prvního a nesmí se dnem dotýkat vody.
  • Sníh nejprve trochu zřídne, ale nebojte. Při neustálém i ručním šlehání 10 až 15 minut opět zhoustne ve velmi tuhý sníh. Pak sundejte z vodní lázně.
  • Opatrně vmíchejte kokos smíchaný s moučkovým cukrem.
  • Připravte si plech s pečícím papírem a na něj položte formu na laskonky.
  • Nanášet sníh je možné dle vaší možnosti nožem, stěrkou, nebo můžete naplnit do sáčku. Po nanesení a uhlazení formu opatrně zvedněte a dejte stranou. Laskonky se pečou bez formy.
  • Rozehřejte troubu na 110°C a pak pečte-sušte přibližně 50 minut. Záleží i na vaší troubě. (Laskonky by měly být stále světlé.) Nechte vychladnout.
  • Po vychladnutí plňte buď podle receptu na obalu formy, nebo si vyberte jeden z výše uvedených krémů.

1.Krém

  • Z mléka a pudinkového prášku uvařte za stálého míchání pudink.
  • Přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout.
  • Mezi tím si utřete máslo s cukrem.
  • Vychladlý pudink pomalu zašlehávejte do másla spojeného s cukrem. Krém by měl být velmi hladký.
  • Karamel malinko rozehřejte. Nesmí však být horký. Nakonec zašlehejte dle chuti karamel.

2.krém

  • Máslo vyšlehejte do pěny a postupně přidávejte kondenzované karamelové mléko.
  • Nakonec dle chuti přidávejte po lžičkách kávu.

Dokončení

  • Krém naplňte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou.
  • Na každou laskonku naneste krém do oválku po obvodu. Uprostřed udělejte 2 tečky.
  • Druhou laskonkou přiklopte.
  • Laskonky se již necukrují. Skladují se v lednici.