Go Back

Ingredients
  

  • 350 g listového těsta ( recept v "Pravé kremrole")
  • 4 lžíce 54% rozehřáté čokolády
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička moučkového cukru

Instructions
 

Vytvoření vánoční květiny

  • Rozválejte listové těsto na tloušťku 2 mm.
  • Vykrojte 3 - 5 stejných kruhů o velikosti talíře
  • Nad parou rozehřejte čokoládu, následně potřete první kruh.
  • Na první potřený kruh položte druhý, který také potřete čokoládou.
  • Pokračujte dle počtu kruhů. Poslední však již nepotírejte.
  • Doprostřed kruhů postavte skleničku nebo nějakou nádobu s ozdobným krajem. Rozkrajujte kruh dle fotografie jen ke sklenici.
  • Následně vždy vezměte dva rozkrojené proužky a zatočte od sebe a na konci spojte. Pokračujte až vám vznikne hvězda.
  • Můžete potřít rozšlehaným vejcem a posypat třtinovým cukrem.
  • Pečte na pečícím papíru v předehřáté troubě na 165 °C do zhnědnutí.
  • Po vychladnutí můžete pocukrovat (prostředek květiny nemusíte)