Šlehačkové bubliny, jsou snad úplně první sladkost, kterou se naučily i mé dcery, která toho času byly na základní škole. Pak je dělaly dost často a měly velkou radost, že jim to tak pěkně jde i když vlastně péct neuměly. A to je právě ono. Začít něčím jednodušším, kde je výsledek zaručen. Pak dojde k nadšení a touze zkusit něco víc. Proto jestli mohu doporučit, začněte bublinami.
Recept:
- 1 Hera máslová
- kelímek šlehačky
- 500 g hl.mouky (nejlépe babiččina volba – křehké těsto)
Vše zpracujte v hladké těsto, ze kterého vykrajujte malá kolečka. Ty pokládejte na plech a pečte na 170°C. Mezi tím si připravte moučkový cukr do větší mísy s 1 van.cukrem na obal. Jak uvidíte, že kolečka začínají bobtnat a hnědnout, vyndavejte a ještě horké obalujte v cukru.
Přiznám se, že by se měly jíst až vychladnou, ale to se nedá vydržet… 🙂