Mini buchtičky

mini buchtičky upečené +logo

mini buchtičkyBuchtičky s krémem patří mezi mou velmi oblíbenou sladkost. I tak je až tak často nedělám. No, důvodem je především to, že pro manžela, to není až taková obědová pochoutka. Nevoní masem a to bude asi ten hlavní důvod. 🙂 Někteří je znáte pod názvem dukátové, jiní jako vanilkové buchtičky. Mini buchtičky však nemusíte dělat jen jako hlavní obědový chod. Čerstvé a jen tak pocukrované vám budou chutnat i jen tak. Zkuste recept, který jsem vymyslela úplně náhodou. Někdy prostě skvělé věci přichází jen tak, když třeba něco pokazíte, nebo popletete… 🙂 Mini buchtičky můžete i zamrazit a nechat si je zas na někdy, když nebude manžel doma a vy nevíte co vařit jen tak pro sebe. A s formou od Tescomy bude jedna jako druhá.

Recept:

  • 130 g hladké mouky
  • 15 g cukru krystal
  • 0,5 lžičky soli
  • 3 g sušeného droždí
  • 65 g Hera máslová
  • 80 ml mléka

Kynutí těstaMouku, cukr, sůl a droždí promíchejte v robotu. Následně přidávejte mléko a tuk. Promíchejte dobře a následně zanechejte v míse a nechte 2 – 3 hodiny kynout. Čas je dle teploty v místnosti. V létě vám stačí i 1/2 hodina. Připravte formu, vystříkejte tukem a tvarujte mini kuličky. Nemusíte nijak pomazávat. Mini kuličky naskládáte do formy jednu vedle druhé. Pečte do zhnědnutí v předehřáté troubě na 170°C.  Pak jen vyklepnete z formy na talíř. Pocukrujte. A jestli přidáte vanilkový krém, to je už jen na vás.

mini buchtičky upečené 2 +logo