Kytičky s koktejlovou třešní

S třešní a čokoládou+logo

S třešní a čokoládou 4+logoDrahenické kytičky s jahodou, krémem a želé již znáte. Jedinou chybu, kterou mají, že díky čerstvému ovoci vydrží tak 2 dny. Proto jsem potřebovala trochu jinou verzi, která bude trvalejší a můžete si je připravit klidně týden před konzumací. Musím přiznat, že kandované ovoce moc nemusím, protože jsem možná narazila v obchodech jen na varianty, které mi moc nechutnaly. Tentokrát jsem však zakoupila koktejlové kandované třešně, které svou chutí přesně seděly k těstu, které jsem si vybrala. Jedná se o trochu obměněný druh lineckého. A tak doufám, že s nimi budu úspěšná. Blíží se přece den dětí… 🙂

RECEPT: 

  • 210 – 250 g hladké mouky (Babiččina volba – křehké těsto, je nejlepší)
  • 140 g másla nebo Hery ( máslová je skvělá)
  • 70 g cukru moučka + 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky + citronová kůra z 1/2 citrónu a citrónová šťáva z 1/4 citronu
  • solamyl na zpracování těsta na vále a na vyvalování
  • vanilka 
  • kandované koktejlové třešně

S třešní a čokoládou 3+logoTěsto zpracujte v robotu a následně jej naplňte do strojku, který mám z Tescomy. Doprostřed umístěte třešni. Upečte do zhnědnutí na 170°C. Po vychladnutí rozehřejte hořkou čokoládu – nejlépe 70%. Nechte uschnout a vložte do uzavřené nádoby do lednice.

 

S třešní a čokoládou 2+logo