Dezert Choux au Craquelin

Upečené 3;logo

Choux dezeret 2Při přípravě letošních narozenin jsem dlouho přemýšlela, jakou sladkost bez krému
vymyslet. Nakonec padla volba na odpalované těsto, které máme opravdu všichni moc
rádi. A jako třešinka na dortu, jsou křehké krustičky na těstu to nejlepší k alkoholu…
Pusinky Cracker byla tedy jasná volba. Recept je přibližně na 40 -45 kousků.
Skládá se ze tří částí -křupavý klobouček, těsto a krém.
Recept na křupavý klobouček:
55 g studeného másla, 65 g třtinového cukru, 60 g polohrubé mouky – vše zpracujeme v těsto, které umístěte do lednice.

Recept na odpalované těsto: 
100 ml mléka + 100 ml vody + 2 lžičky cukru krystal, 2 špetky soli a 80 g Hera máslová – vše nechte svařit a následně odstavte a přidejte 65 g hladké mouky a 65 g polohrubé mouky. Mouku dobře zapracujte a znovu vraťte na 1,5 minuty na sporák. Nepřetržitě míchejte a s těstem pracujte. Bude se přichytávat, ale to je u odpalovaného těsta normální. Pak nechejte v klidu vychladnout.
Po vychladnutí pomocí mixeru přidejte 4 celá vejce. Každé však zapracovávejte postupně za sebou.

Pak naplňte do sáčku a na pečící papír dělejte malé 2.5 – 3 cm pusinky.

Vyndejte z lednice ztuhlé křupavé těsto a mezi dvěma pečícími papíry rozválejte. Následně vykrajujte stejné velikosti jako výše kolečka, které rychle pokládejte na pusinky.

Pečte 20 minut zhruba na 175°C.

Plnit krémem vůbec nemusíte. Jsou skvělé jen tak. Nebo použijte pařížskou šlehačku.

17965795_1579722332061456_289492419_n 17965959_1579722288728127_1818221972_n

18009810_1579722835394739_1253969164_n 18009551_1579722578728098_666669896_n

Před pečením Před pečením 2

18009408_1579722402061449_803235806_n 17974485_1579722538728102_1424992139_n

Upečené 2+logo Upečené s květy+logo