Tento dezert jsem poprvé ochutnala v dětství a pak až v dospělosti v jedné z cukráren, o které jsem také psala. Doma jsme většinou dělali jen pudink. Má mamka se sladkostmi nikdy moc neexperimentovala. Věděla jsem už jako dítě, že je v tom dost velký rozdíl. A tak tento krém musíte prostě zkusit. Je to taková nadstavba pudinku. Příchuť vanilky v kombinaci s jahodami je prostě úžasná. Znám spousty variant tohoto receptu, ale přiznám se, že mě osobně chutná ta řidší. Obecně nemám moc ráda jahody v kombinaci s čokoládou. A tak nechejte vanilkovou chuť vyniknout a ničím než jahodami ji nenarušujte. Uvidíte, že budete tou jednoduchostí překvapeni… 🙂
Recept na krém:
- 1/2 l mléka nechejte ohřát ( zatím nevařit)
- 100 ml mléka rozmícháme s 2 lžícemi cukru + trochou vanilky + 1 (i 2) žloutky+ 2 lžíce škrobové moučky. Jakmile máte mléko horké přilívejte za stálého míchání vanilkovou směs. Vaříme stejně jako pudink. Pak sundejte se sporáku a míchejte. Krém nalévám až když je vlažnější.
- Rozmixujte několik jahod a půl banánu se třtinovým cukrem ( banán mám většinou v mrazáku). Nalijte na krém. Přidejte na krém.
- Následně dejte do lednice vychladit. Před podáváním nazdobte jahodou, mátou, nebo i šlehačkou.
Na fotografii je vidět, čím žloutky s ostatními ingrediencemi míchám. Je totiž důležité, aby v krému nebyly kousky žloutků. Krém musí být jemný a hlaďoučký 🙂